Me, Myself 'n' BoBok

By: Nurul Fazah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]
Friday, 24-Oct-2008 04:32 Email | Share | | Bookmark
Selamat Hari Raya......

Lama btul tak menjengah dan menghapdet FP ku ini…mahu jadi spiderwebs nih kena tinggal lelama. Apa2 pun masih belum terlambat untuk saya ucapkan Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir Dan Batin pada kawan2 semua....cuma berkesempatan ucap sms raya tanda ingatan utk semua…pada yang tak terima ucapan itu…mohon maaf yer..mungkin no tel anda tiada dalam contact list saya

So, apa aktiviti sepanjang bulan puasa lepas dan raya nih….Macam biasalah…shopping raya sudah tentu menjadi agenda yang pertama tak payah tunggu raya, tiap2 bulan mesti shopping punye huhu… ye lah beli brg dapor itu pun dah kira shopping yg wajib tiap2 bulan…ada betolll. Tapi shopping di kala nak raya lagi best banget seh

So untuk raya kali ni saya tempah 4 pasang baju, terbeli 3 pasang kasut berbagai warna hahaa… clutch bag, selendang & accsesories…itu jer kot untuk diri sendiri ahaks…Untuk hubby plak, sepasang baju melayu and 2 pasang for casual wear and yang tak aci nyer…dia beli jam baru untuk raya kali nie…tak adil kan…kan..saya pun mau Tak lupa juga buah tangan untuk family kami mak, abah, ayah ibu & adik. Apa2 pun tima kasih banyak2 ye encik bobok atas tajaan2 seperti yang disebutkan di atas wuargh…wuargh….

Cookies raya pulak sempat beli jer…ada lah dalam lima jenis...lagi pun since last 3 years dah jadi regular customer ada 1 kedai kat Ampang Park. Dia punye cookies memang best giler & takde kat tempat2 lain Tapi ada gak terlepas few favourite types dah abih cuz semua orang pakat booking ramai2 ape pasal eekk... Harga mahal sket tapi disebabkan sedap punya hal.. takpelah…ku butakan sebelah mata…RM130 flying without wings Dah lah tue, tahun nie naik rege 2 hengget…sah2 ni nak cepat naik aji…hohoho. Kalo nak rasa meh lah datang umah…ini bukan nak propa haa…kwn2 & cousins kitorang lagi lah siap tanya, this raya nak dtg umah…so, ada tak cookies yang best tue, wah..wah main order kamu ya….Harus jumpe tokey kedai mintak komisyen gaya nyer nih huhu….

This year pengiliran raya di kampung saya, Teluk Intan Perak yahoo….kalo tak pagi raya mesti nangis2 ingat family di kampung.., Macam kes last year raya…1st time kat umah family asben so, ada sedikit sebak di dada lah hisk..hisk….tahun nie turn bobok plak yang nangis uuuwaarrrghhhh….

Jemputlah datang umah…ni jemput betul2 tau ..bukan ajak2 ayam laga jer.....haa kan raya sebulan. Tapi kalo nak dtg make sure call dulu tau ...bleh lah ready apa2 yang patut. Ye lah dapur saya ni kecik jer, nak kena tumpang dapur kat kedai depan simpang tu haa..hikhihik…Datang ye..jangan tak datang..kookaburaa…..


ini pompuan mmg gile kasut..


ini lah geng kalo nak gie shopping...kalo tengah poket penuh lah..kalo tak dok umah diam2 sudah


bawak my bil n future sil from melaka shopping for raya at 1U


pose crowd at KLCC...kalo tanya sape lagi comeee...msti lah kakak kan.. well u see ahakss tapi kalo tanya sape lagi kurus msti lah adik hahahaa....


inilah kesayangan ku sejak dari year 2002....budak bobok..


image kalo kat dlm cermin mmg agak mengembang sket..so abaikan saja..haha ayat penyedap ati huhuh


nie incek bobok suruh pose kat celah2 kasut yg menyakitkan betisku sejak 2 menjak nie...mana tak nyer hari2 pakai heel gie keja...ker sebab berat badan xdpt menampung aaarrgggghhhh..


wah2 raya sakan nmpk..siap tuka sunnies baru..org sebelah tue..jeles cuz tade peluang nak tuka yg baru...


Precious Moments

Pink theme for this year...hahaha puas adjust abah suruh pakai colour yg dia tak kenan langsung...tp akhir nye pakai gak...As usual and wajib tiap2 pagi raya, sesi bermaafan dengan abah, mak,asben n adik2 sebelum kuar beraya..


Monday, 18-Aug-2008 07:22 Email | Share | | Bookmark
Evening stories…

Last week punye cerita cuz tak punya masa mau update huhuhu…sibuk memanjang. Pada suatu petang yang indah dengan penuh bersemangat nak pulang ke rumah hari tue ….bukan ada apa yang special pun eheheh cuma saya dapat balik awal setelah sekian lama asyik balik lambat jek So, sharp pukol 6 dengan pantasnya saya shut down computer and cepat2 cabut sebelum ada caller2 yang request itu ini..begitu dan begini…blurkkk Depa ni tak kira masa, sume benda nak urgent..menyampah btul kepada yang berkenaan ...sila ikut dateline yang diberikan okkk..

Plan nak masak utk makan malam…sambil driving sempat lagi pikir dlm kepala otak nak masak ape untuk makan malam nnti yer…resepi ape yg nak ku dihidangkan…ehikkk (macam lah tau byk resepi..perasan teror tetiba) yang simple2 tu bleh lah. Tapi kalo yg kena masuk santan ke (pakai santan instant jer), serai ker, kunyit, lengkuas lagi lah semuanyer hancur (oopss.. bleh ker camtue) Nasib baik lah hubby not so faddy bab2 makan nih…senang nak bela hikhikhik Memang agak fail kalo bab2 masak nih…dulu kalo dok bujang…tugasku hanya memotong bawang n masak nasik jer.. itu pasal lah tak reti sangat bukan tak tau langsung tau….bikin malu saja..hehehhe..(salahkan kawan2 ku plak yer..sori de mori pren..).

Sampai kat umah, check fridge..tengok ada stok tak nak masak nih..Sume nyer ada…so bleh lah start memasak. Tetiba….jeng..jeng..jeng hampanya bila tengok beras ku sudah dipenuhi oleh kutu2 tuuttt..(selama ni aku dok bela menatang nih rupanyer). Tension btul lah tade pot lain ker selain dari tempat beras ku ini...urrwarrrgh (kutu tuutt : padan lah muka kau...sape suruh malas masak…ini kasi pengajaran tau). Punah lah segala rancanganku….Bila hubby balik, trus mengadu pasal itu minatang evilll…tapi.dia bleh ketawa plak…adoiishh..sungguh malang nasib ku ari tue

At last makan kat luar jugak ler n kebetulan hubby nak cari gel rambut dia dekat shins cineleisure, so kitorang terus plan nak makan kat area sana jek….bagus gak..bleh lah jalan2 cuci mata uhhhuuu….kookaburaaa….



bobok ku yang baik hati..tak marah pun pasal kes tadi...i lap u



muka tensen..regretful...pasni janji nak rajin2 masak ok..





our dinner at little penang cafe...tak tau nak makan ape + tade mood..kitorang order special fried rice but not so special instead... hempes tol (kalo korang gi sana jgn order ini menu..bikin sendiri lagi sedap..harap rege jer mahal....bongekkk.)



itu dia minatang evill yang menceroboh masuk ke dalam tong beras ku...



Monday, 11-Aug-2008 09:49 Email | Share | | Bookmark
Bye n Ayu Wedding & Jejak Kasih

Sambungan ke majlis perkahwinan bye n ayu di Triang, Pahang. Kali ni reception bagi sebelah lelaki....saya satu family turun sana dan yang paling best nyer selain ada sanding2, tarikh 03.08 adalah hari jadi bagi pengantin lelaki (kitorang dah ready dua hadiah tau). Sonok dapat nengok dorang dok atas pelamin...maintain kool …macam mat kool huhuhu (cengitu lah…..tetap buat lawak walopun dok ateh pelamin).

Hubby plak turun padang, amik gambo…haah...dah tu lenjun satu badan . Kenapa..? cuz org dah lama pencen tangkap gambo....tu yang lepas gian cukup2 Sebenarnya pengantin lelaki nie photographer...so, camner plak nk tangkap gambo sendiri ..ye dak Tue yang dipinjamkan DSLR nyer supaya hubby bleh amik gambo dorang...Ada gak kwn2 photographer yang lain datang turut serta menangkap gambo pengantin jadi meriah lah majlis tu…dihujani flashing yang berkelip2….so glamourous Tak sabor btul nak tengok gambo nie…mesti ada terselit gamborku sekeping dua hikhikhik…(udek dimana-mana hehehe)

Lepas majlis tu, kitorang pergi lak mencari….ala2 jejak kaseh cuz kebetulan ada umah tok sedara tinggal berdekatan situ. Itu pun abahku ingat2 lupa umah nyer…dan saya sendiri tak pernah bersua muka….lagi lah tak tau. Berpandukan memori2 silam yang dah berbelas tahun lamanya…cuba untuk recall dimana kah lokasi dan akhirnya…jumpa juge..itu pun setelah lama membuat rondaan di kawasan tue hehehe.... Yahoo..yabeda..bedoo...bleh lah kitorang tumpang rehat, mandi manda n tuka baju sebelum gerak balik KL…kasi segar badan...koookaaburraa...



tengok tuh..time kitorang sampi..pengantin lum siap lagi..



barang2 hantaran utk pihak lelaki..



gambar kenangan pengantin dgn my family



huhu..saya n hubby dpt dok kat kusi pengantin...



pengantin ngah get ready, pasni ada sesi menepung tawar (btul ker ayat tue..errr ade sesape bleh bantu...)



nengok tue..muka nakal si suami ...pakse si isteri makan cili...hikhikhik



tue dia bobokku yg lenjun satu badan...hehehe tetap mongi



adik-adikku....



me n bobok muntal...



misteri wanita bertudung itam hehehe



tengok...lepak sangat lah tue..tak molu...tido umah org...



gambo kenangan dgn tok sedara..pasni tak tau bila lg bleh jumpe



cuba teka buah apekah ini......



sape dpt jawab...saya kasi prezen tau....huhuhu...




Wednesday, 6-Aug-2008 07:06 Email | Share | | Bookmark
'Home Sweet Home'

Story kali ni pasal kampungku di Teluk Intan, Perak. Sebenarnya kami nih jarang dapat balik kg ape tak nya…abah ngan mak saya tu…asal boring jer naik KL… sampai kan kitorang takde peluang nak balik kampong (alasan jek) hehehe . Dekat umah tinggal mereka berdua…tambah2 lagi abah dah pencen…tu yang byk masa terluang. Kalo dulu time abah masih keja sebulan skali turun KL. Mak tu kadang2 agak sarcastic jugak lah kalo dh berbulan tak balik Tapi kalo dah lama sangat tak balik…rindu gak rasanya. Kali ni balik sebab jiran sebelah umah, buat kenduri kawen anak perempuan dia.

So, bila dah lama tak balik… ada jer perubahan kat umah tu. Abah ngan mak saya nih suka mengemas dan menambah koleksi peribadi kat umah tu. Hari tu balik, meja nie kat sini….lain bulan balik….dah pindah kat tmpat lain….balik skali lagi…alamak …dah tuka meja baru plak. Rasanya cam baru jek tuka meja tu gasaklah mak...lagi pun duit dia…biarlah dia nak merasa…

Abah plak, sebelum mak tuka pikiran utk menukar perabot yg lain2 tu cepat2 dia selamat kan ringgit malaysia nyer utk meng-extend car porch konsep ala2 tradisional gitu…mana ntah dapat idea. Kat area umah tu takde lagi yang buat bumbung cengitu….itu yang dia nak buat lain dari yang lain. Dia punya ongkos pun bleh tahan rabaknya. Siap ajak hubby teman kan dia cari lampu2 antik nak pasang kat bumbung baru tu. Layan kan jek….biarlah dia pun nak merasa gak..…

Macam saya plak…ermmm..suka gak mengemas dan pantang kalo umah bersepah ni especially my bobok...suka sangat amik barang...pastu tak reti2 nak letak balik. Kalo saya tanya…kenapa tak letak balik di tempat asal…dia akan cakap, nanti dia letak lah…. heermmm…dia punya ‘nanti’ itu 3 hari baru kasi letak woooaa..itu pun lepas semboyan ku berbunyi lah huhuhu Tapi harus jugak bagi pujian kat bobok nih...cuz dia rajin mengvacum umah n cuci pakaian (eleh.. pakai mesin bleh ahhh) jgn tak caya….rajin kan dia hehehe rajin ada makna lah tu Apa2 pun time kasih cuz bantu saya buat keja2 umah tu dengan secara rela mahupun yang tepakse ahakss…..kookaburaaa..



kwn time kecik2 dulu, sesama main pondok...dah pun kawen...yus..hang bila lagi...



pose untuk fesyen raya taun nie....hehehe & bersama ibuku...kitorang ikut tema org sebelah kaler pink...supportive btul...



pose mengada huhuhu........



hubby ngah bace paper...kalo nak tau..itulah kerusi kegemaran abahku....





nie lah bumbung baru abahku...senang katanya kalo anak2 balik...keta sume bleh simpan dalam...





pokok2 kesayangan ibuku....hehehe pasni nak curik bawak balik kl....



sang ikan ni...tengah training buat kuak lentang...huhuhu










Sunday, 20-Jul-2008 23:30 Email | Share | | Bookmark
Sonoknya…jumpe kenkawan lama

A big conference hahaaha..
Ngah layan citer anja..
Anja ngan K.Cha's son
View all 26 photos...
Hari ni sonok sangat dapat jumpe kenkawan lama time skolah dulu Ni pun last minit nyer program, so xproper sgtlah…agak kelam kabut juge nak cari tmpt makan…yg dtg pun cuma berapa kerat jek…yg lain xdpt nak join..cuz bz ngan urusan masing2

‘Janji kol 2, kat Mid Valley n depan KFC’…sempoi gile nyer gathering kan Tapi tu sume xkisah…yg penting...janji ditepati…walopun korang dtg lambat huhuhu (aksen ler tu..mentang2 smpi dulu). Bila sume dah sampai..apalagi…sesi berpolokan lah kitorang…itu bagi yg kaum2 pompuan lah…yg lelakinya (husband2 kitorang) takde lah polok2..cuz ni 1st met diorang…masih memalu lagi…tatau lah pas2 ni hehhehe…

So, hopefully our planning for year end vacation…jadikk tau..Kalo tak dpt jejauh…dekat2 ni pun bleh rather than x pegi langsung yer tak. Anyway..thanx Kak Cha n Family (sowi..xsempat nk take foto k.cha n family, next time kita pose baik punye k..) Adik n Family, Anja n Fren (lupa lak nama dia..sowi) cuz sudi luangkan masa awak sume utk hari ni Kalo ada sumur di ladang…hahahaha pantun plakk… lain kali kita jumpa lagi kenkawan….

Otw balik..sempat singgah Curve..lepak minum, mkn donut dan berjaya memboroskan diri membeli belah hahaha…(tadelah byk pun). Oklah.. kookabuuraa…


[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net